دانش آیورودا (علم زندگی)

golden nots ayurveda - نکات طلایی آموزشی در آیورودا

 

در این بخش ، نکات طلایی آموزشی از دانش آیورودا قرار داده می شود که شناخت ، آگاهی و رعایت آنها در زندگی روزانه هر فرد ، موجب تعادل دوشاها و حفظ و پایداری سلامتی در او خواهد شد

 

شما هم اکنون می توانید تمامی این ویدئوهای نکات طلایی آموزشی منتشر شده را با کیفیت تصویری عالی در یک DVD همراه با بسته بندی خریداری کنید

جهت خرید این بسته ، اینجا کلیک کنید

 

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

 

 

گرمی و سردی چیست؟

 

گرمی و سردی چیست؟

 

پیشینیان ، گرمی را به خوراکی های طبیعی انرژی دهنده اطلاق می کردند که شامل شیرین مزه ها مانند عسل و تُند مزه ها مانند فلفل است و با مصرف آنها علائم یا عوارض گرمی ایجاد می شود که عبارتند از:

 

انواع عوارض پوستی مانند جوش ، خارش و کهیر ، تورم غذذ لنفاوی و گلودرد، سوزش ادرار ، تلخی و باردار شدن زبان ، ایجاد حرارت و عطش، عوارض کبدی، افزایش و گاهی بدبو شدن عرق، چاقی، چرب شودن پوست و مو، افزایش احتمال مذکر شدن جنین ، تقویت حافظه، خشک شدن بینی و دهان، ایجاد یبوست، ایجاد تورم غذه پروستات ، تقویت حافظه و همچنین افزایش میل جنسی

 


آنتی بیوتیک ها و پنی سیلین دارای طبع گرم هستند. از سوی دیگر ، خوراکی های با طبع سرد فاقد انرژی و حرارت هستند مانند انواع خوراکی های ترش مزه مثل مرکبات و همچنین مانند خیار و هندوانه که با مصرف آنها عوارض و علائم سردی ایجاد و مشاهده می شود

 


علائم و عوارض سردی عبارتند از: آبریزش دهان، قی در گوشه چشم ها، خواب زیاد، سستی و بی حالی، نمناکی پوست، افت فشار خون، سرگیجه، تهوع، کم اشتهایی، اسهال و استفراغ، سیاهی رفتن چشم، کاهش میل جنسی، ریزش مو، افزایش احتمال مونث شدن جنین، ضعف حافظه، نازایی، دردهای عضلانی و خواب رفتن اعضا

 


کسی که دارای طبع گرم است یعنی مزاج او با خوراکی های پرحرارت (شیرین یا تند) سازگار باشد ، با خوردن سردی ها (برای مثال : ماست ، خیار، هندوانه) به اصطلاح طبع وی سرد و بلغمی می شود که با مصرف کمی گرمی مانند عسل ، خرما ، آویشن یا عرق نعناع بهبود می یابد


از سوی دیگر کسی که دارای طبع سرد است ، مزاج او با خوراکی های کم حرارت (ترش و بی مزه) سازگاری دارد و با مصرف خوراکی های با طبع گرم (مانند عسل، خرما، انجیر، آویشن، حلوا ...) به اصطلاح طبع او گرم می شود که با مصرف مصلح آن یعنی سردی (مانند هندوانه ، عرق کاسنی، دوغ ...) بهبود می یابد

 


از میان گوشت حیوانات ، گوشت حیوانات خارخوار مانند شتر و بز ، دارای طبع گرم بوده و گوشت آبزیان ، گوشت گوساله و گاو و نیز انواع سوسیس ، کالباس و ژامبون دارای طبع سرد می باشد.


همچنین گوشت مرغ و انواع پرندگان دارای طبع معتدل است.

 


شیر حیوانات تابع گرمی گوشت آنها نیست از جمله شیر بز دارای طبع سرد ، شیر گاو دارای طبع سرد، شیر گوشفند دارای طبع گرم و شیر الاغ دارای طبع سرد است
شیر مادران شیرده دارای طبع گرم و تر است و به همین دلیل خون ساز بوده و در استحکام ارکان و استقامت بدن و تقویت هوش و حافظه کودک تاثیر گذار است

 

ضرورت تشخیص گرمی و سردی در درمان بیماری ها:

 

برای این منظور به ذکر چند مثال می پردازیم:

 

  • فرض کنید دچار آبریزش بینی شده اید که احتمالا ناشی از مصرف زیاد سردی می باشد و با مصرف کمی گرمی بهبود می یابید

 

  • اگر شخصی دچار کثرت شهوت و انحراف جنسی است باید از مصرف گرمی خودداری نموده و از سردی استفاده کند

 

  • اگر با خوردن مقادیر زیادی آجیل با طبع گرم مانند تخمه آفتابگردان ، پسته و فندق دچار تورم غدد لنفاوی و گلو درد شده اید ، با مصرف خوراکی هایی با طبع سرد بهبود می یابید

 

  • چنانچه دچار سوزش ادرار شده اید که یکی از دلایل آن مصرف زیاد گرمی است ، با مصرف سردی ، بیماری رو به بهبود می رود

 

  • اگر احساس بی حالی و سستی و رخوت و کسالت دارید که احتمالا از مصرف زیاد سردی مانند ماست، خیار، کاهو، آب لیموی زیاد یا دوغ ترش ناشی می شود، با مصرف گرمی و اصلاح طبع ، رو به بهبود خواهید رفت

 

منبع: کتاب مزاج خود را بشناسیم (با کمی تغییر)


 

مطالب مفید پیشنهادی:

دوره آموزشی سلامتی به روش آیورودا


dosha test ayurveda - تست تعیین مزاج در آیورودا


chakra test banner تست چاکراها و چرخه های انرژی

خبرنامه

آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید تا از آخرین اخبار سایت دانش آیورودا مطلع شوید .

تماس با ما

اطلاعات تماس سایت دانش آیورودا

  • شماره تماس : 09136018307
  • لینک اینستاگرام دانش آیورودا:https://www.instagram.com/Ayurveda_ir

شما اینجا هستید: خانه آیورودا نکات آموزشی مجموعه آیورودا آشنایی با آیورودا گرمی و سردی چیست؟